Du i Fokus
Mat & Dryck

Grillspett med stora räkor och sparris

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 8 grillspett i metall eller trä
  • 800 g vannameiräkor
  • 5 dl grillolja eller färdig marinad av favoritsmaken
  • Cocktailtomater
  • Sparris
  • Lök
Gör så här:

Häll grilloljan i en plastpåse, lägg i räkorna, knyt ihop och knåda alltsammans försiktigt så oljan omsluter varje räka. Ställ åt sidan. Detta ska göras minst 1-2 timmar i förväg för att räkorna ska hinna ta smak.

Förväll sparrisen genom att koka upp den i saltat vatten lite snabbt. Låt den svalna och skär i lagom stora bitar.

Om du använder träspett så läggs dessa i vatten i 15 minuter. Tänd grillen alternativt sätt på ugnen på 200 grader.

Torka bort så mycket som möjligt av marinaden, annars börjar räkorna brinna om du grillar dem. Skär löken i klyftor och fördela sedan räkor, tomater, sparris och lök jämt över grillspetten. Grilla 2-3 minuter på varje sida eller 10 minuter i ugn.

Servera spetten tillsammans med en sallad, bröd och en god sås.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare:

Points: 0 P för spetten då marinaden inte räknas enligt Viktväktarna

Personliga Points: 0-6 PP för spetten då marinaden inte räknas enligt Viktväktarna

Mitt WW: Grön 4, Blå 0, Lila 0 för spetten då marinaden inte räknas enligt Viktväktarna

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 51 times, 1 visit(s) today