Grillade färsbiffar med raita

skriv ut
Nu när grillsäsongen börjar ta fart bjuder vi på ett av våra favoritrecept. Mat som de allra flesta tycker om och går att variera efter tycke och smak. Självklart behöver man inta grilla biffarna, det går lika bra att steka i stekpannan.

Till 4 portioner behöver du:
Biffar:
  • 400 g nötfärs
  • 1 litet ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 stor pressad vitlök
  • 1 msk kryddblandning persillade
  • 2 tsk rapsolja
Raita:
  • 1 tomat (urkärnad och finhackad)
  • 1 bit hackad gurka
  • 1/2 hackad röd lök
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm chilipulver
  • 2 dl matlagningyoghurt
Gör så här:

Vispa samman ägg, potatismjöl, sambal, pressad vitlök och persillade. Blanda detta sedan i färsen. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Dela färsen i 8 lika stora delar och tryck ut dem till biffar. Pensla med lite olja och grilla dem i några minuter på varje sida.

Blanda samman tomat, gurka, lök, spiskummin, chili och matlagningsyoghurt till Raitan. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera färsbiffarna tillsammans med raita, sallad och eventuellt couscous som på bilden.

För er Viktväktare: Biffarna blir 8 SP st om man använder 10% nötfärs och 2 SP för en portion raita om man använder turkisk yogurt 3.5%. Lägg till Points för couscous eller ris

Recept och bild – Nadjaskitchen