Grillad sparris i örtsalladsdressing med Rouille

skriv ut
4 portioner
  • 1 kg sparris, skalad och grillad
  • 1 kruka dragon, hackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • Salt och peppar
  • Svarta oliver

Rouille:

  • 2 röda paprikor, rostade, urkärnade och skalade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, rostad
  • 1 msk vinäger
  • 1 g saffran
  • 1 stor potatis, mjölig
  • 1 dl olivolja
  • Flingsalt
Gör så här:

Blanda alla ingredienser till salladen. Börja sedan med rouillen. Krossa paprikorna, vitlök, spansk peppar, vinäger med saffran och salt i en mortel. Blanda med potatisen till en jämn smet. Rör ner olivoljan droppvis och späd med vatten. Smaka av med salt.

Servera den dressade sparrisen tillsammans med Rouille och ett gott bröd.

 

För er Viktväktare: 16 SP Flex för Sparrisen. 30 SP Flex för rouillen. Det går att minska på oljan i bägge fallen för att få färre SP.

 

Recept och bild – Svegro