Grillad majssallad med avokado och tomatsalsa

skriv ut
4 portioner
  • 2 färska majskolvar
  • 1 zucchini
  • 2 lime
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 50 g röda mangoldskott
  • salt
  • 2 tärnade avokado
  • 2 tärnade tomater
  • 1 tärnad mango
  • ½ dl limejuice
  • 1 msk hackad chili
  • 2 msk hackad koriander
 Gör så här:

Grilla majsen hel med blasten och låt grilla så att blasten blir svart och ”brinner” bort. Låt sedan majsen få lite färg, ta av grillen och låt svalna. Skär av majskornen från kolven.

Skiva zucchinin på längden och grilla mjuk på direkt värme. Skär ner i strimlor och blanda med majskornen och rivet limeskal

Blanda en salsa med avokado, tomater, limejuice, chili och koriander. Blanda ihop salladen med salsan och smaka av med salt.

Toppa salladen med mangoldskott och servera tillsammans med tex grillad kyckling.

 

För er Viktväktare: fr 15 SP Flex för hela satsen, beroende på storlek på avokadon.

 

Recept – Magnus Albrektsson/ Kronfågel, Bild – Marlene Rindå Jikita