Gratinerad Zucchini med tacoröra

skriv ut
4 Portioner
  • 4 zucchini
  • 2 msk olja
  • salt

Fyllning

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Tvätta och dela zucchinin på längden i så jämna halvor som möjligt, gröp ur ”kärnorna” och släng dessa. Lägg halvorna i en form eller en plåt och pensla med en del av olivoljan, det som blir över används senare. Salta och sätt in i ugnen ca 30 minuter.

Gör fyllningen medan zucchinin står i ugnen. Hacka löken, press vitlöken och tärna paprikan. Stek detta i resten av oljan i en stor stekpanna. Tillsätt quornfärsen när löken är glansig och låt steka ihop ett par minuter. Krydda med tacokryddan, ha i en skvätt vatten och blanda om. Tärna tomaterna och häll ner dessa samt bönorna och majsen i stekpannan. Blanda och låt småkoka ca 5 minuter. Spä med vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar.

Ta ur zucchinin ur ugnen. Ta färsröran av plattan och rör ner hälften av osten och blanda om ordentligt. Fördela röran i zucchinihalvorna och strö resten av osten. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

Servera genast med text en klick yoghurt eller crème fraiche och nachochips.

För er Viktväktare: 5 SP Flex för två halvor om man använder riven ost max 12%. Lägg till SP för ev tillbehör.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita