Gratinerad kassler med vitlöksröra

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kassler
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 200 gr matlagningsyoghurt
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och press ner vitlöken i yoghurten, tillsätt sambal oelek, smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt. Ställ åt sidan.

Skär kasslern i åtta lika stora skivor och lägg i botten på en stor ugnsform eller plåt. Bred över hälften av yoghurtröran över kasslern och strö över osten. Gratinera i ugn i ca 15 minuter, tills osten fått lite färg.

Servera kasslern med kokt potatis, broccoli och resten av röran.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 12%-ig ost. Lägg till SP för potatis mm.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita