Frusen yoghurtdessert

skriv ut
Denna dessert är perfekt för soliga och varma dagar. Det är en frusen yoghurtdessert som kan varieras med vilka frusna frukter man själv vill. Bananen är till för att göra desserten lite tjockare och krämigare, men kan skippas helt om man så vill. Då kommer mango och vaniljsmaken fram ännu mera. Jag har valt att göra detta på vaniljyoghurt med 2 % fetthalt. Man kan välja med magrare fetthalt men då blir desserten inte lika krämig och tjock. Strö på lite färska bär, frukt, hackade nötter, riven choklad eller kokos vid servering. Det går att variera i det oändliga.

Till 4 portioner behöver du:

  • 2 dl vaniljyoghurt 2 %
  • 225 gram frusen mango
  • 1 banan
Gör så här:

Skiva bananen och lägg den i frysen så att den blir fryst. Ta sedan fram den och mango och låt den tina lite innan du mixar frukten. Blanda sedan den mosade frukten med vaniljyoghurten. Du kan nu välja att servera den direkt eller lägga den tillbaka i frusen för att bli mer ”glassliknande”. Strö gärna över lite färsk frukt eller bär vid servering.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 4 SP per portion

Recept och bild – Nadjaskitchen