Fried Rice

skriv ut
Har jul- och nyår inneburit lite för mycket gott och för lite grönt? Här kommer ett vegetariskt recept som du gör supersnabbt med gårdagens risrester.

Till 2 portioner behöver du:
  • 2 ägg
  • 1 bit purjolök
  • 3 msk matolja
  • 1/2 röd chili (eller 1 vanlig paprika om du vill ha det milt)
  • 150 g sockerärter
  • 400 g kokt ris
  • 1 msk soja
  • saften av 1/2 lime
Gör så här:

Skiva purjolöken och chilin/paprikan i skivor. Vispa samman äggen. Sätt en wokpanna/stekpanna på hög värme och häll i oljan när den är mycket varm.

Stek chilin och purjon tillsammans med sockerärterna i 1-2 minuter under omrörning. Rör i sojan och tillsätt de kokta riset. Blanda om ordentligt.

Häll i de uppvispade äggen utmed kanten på wokpannan/stekpanna, luta den lite så att äggvispet sprids. När äggen börjar stelna rör du om hastigt så att allt blandas.

Stek riset tills äggsmeten har stelnat helt och riset är knaprigt. Ta pannan från värmen och droppa över limesaft.  Salta, peppra och smaka av med eventuellt mera lime. Servera genast, gärna med sallad till.

För er viktväktare: 16 SP per portion. Drar du ner på mängden fett så blir det billigare.

Recept och bild – Nadjaskitchen