Fläskfilégryta med gräslöksost

skriv ut
Till 4 portioner behöver man:

500 gram fläskfilé

1 msk smör & rapsolja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 dl sky

2 dl lätt crème fraiche

125 g färskost med gräslök (11 %)

2 msk dijonsenap

ev 2 msk hackad persilja

ev 2 tsk krossade rosépepparkorn (jag bytte ut det mot chiliflakes istället)

sugar snaps

 

Gör så här:

Skiva köttet i tunna skivor. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över köttet i en större traktörpanna.

Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över köttet. Låt det koka upp. Vispa under tiden ihop crème fraiche, färskosten och senapen. Häll det över köttet och blanda ordentligt.

Låt det sjuda några minuter så att det blir en krämig sås. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Strö över sugar snaps, chiliflakes (eller persilja och rosépeppar) över grytan. Servera gärna grytan med nykokt potatis och sallad.

 

För er viktväktare: 6 SP per portion om du använder turkisk yoghurt 3,5% och färskost 3%. Lägg till SP för eventuell potatis.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen