Fläskfilé med dijon och spenat

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr fläskytterfilé (fungerar även med fläskfilé)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 2 dl hett vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 200 gr färsk spenat
  • 250 färska cocktailtomater
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Putsa och skär köttet i strimlor. Bryn köttet i oljan. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll över köttet. Blanda ner senap och häll över grädden. Koka på låg värme i ca 5 minuter.

Dela tomaterna på hälften. Stäng av plattan och tillsätt spenaten i omgångar tills den har krympt ihop. Tillsätt även tomterna och låt allt bli varmt men inte koka. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion, om man använder fläskytterfilé och matlagningsgrädde 4%. Lägg till SP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita