Fläskfilé i gräddig sås med tagliatelle

skriv ut
Det här behöver du till 4 portioner:
  • 4 portioner nykokt Tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 5 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • valfri mängd av färska champinjoner
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 1 msk soja
  • 1 tsk paprikapulver

 

Gör så här:

Börja med att putsa filén och skär den i strimlor. Lägg i en traktörpanna med lite matfett och stek den fin runt om. Lägg även i hackad gul lök, vitlök och champinjoner. Låt allt steka tills vätskan är borta från champinjonerna samt att köttet börjar få färg. Salta och peppra efter smak. Lägg i mjöl och rör om ordentligt. Häll i all grädde och rör om igen. Tillsätt soja och paprikapulver och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Skär paprikan i strimlor och purjolöken i lite större ringar och lägg i pannan. De ska endast puttra med de sista minuterna för att bli lite mjuka och inte överkokta. Häll den nykokta tagliatellen på tallrikar och häll sedan över den gräddiga fläskfilésåsen.

 

För er Viktväktare: 16 sp/portion (räknat på ICAs tagliatelle-billigare än Barilla), Om man använder 7 % matlagningsgrädde istället så blir rätten 10 smartpoints per portion. (Eller 12 pp/portion)

 

Recept och bild – Nadjaskitchen