Fiskburgare

skriv ut
4 portioner
  • 400 g Torskfilé
  • 250 g Laxfilé
  • 2 st äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • salt och vitpeppar

Kålsallad:

  • 1/4 huvud spetskål
  • 1 morot
  • 1 nypa socker
  • saften av ½ citron

Vitlökscreme:

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 paket Persilja
  • 2 st skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk Dijonsenap
  • salt och vitpeppar

Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.

Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs.

Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.

Gör vitlökscrémen under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.

Lägg gärna burgarna på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

Servera direkt för att behålla krispen.

 

För er Viktväktare: 0 SP Flex för burgarna, 0 SP Flex för kålsalladen och man använder sötströ ist för socker, 13 SP Flex för vitlökscremen om man ta Philadelphia light och Larsas fettfria yoghurt. Lägg till SP för ev bröd.

 

Recept och bild – Findus