Fisk i chilisås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 500 g vit fisk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • Ev 1 tsk matredning
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1-2 msk gräslök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 3-4 msk chilisås
  • 2 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Tina fisken om den är fryst. Skär den eventuellt i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra med citronpeppar. Strö även över timjan. Blanda matlagningsgrädde med chilisåsen och den klippta gräslöken. Häll det sedan runt om fisken så att den blir inbäddad. Hacka paprikan i små bitar och strö den över fisken.

Grädda fisken i ugnen i cirka 20 minuter tills den börjar bli vit och fin. Använd lite matredning (ca 1 tsk) om du vill ha såsen lite tjockare. Blanda väl. Strö då över den rivna osten, hur mycket du tar beror på smaktycke, och låt fisken stå inne i ugnen så länge osten har smält och blivit gyllenbrun, cirka 5-6 minuter. Serveras med kokt potatis eller ris och tex haricots verts.

 

För er Viktväktare: Det blir 4 SP/3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig mellangräde och max 17%-ig ost. Lägg till Points för ris eller potatis

 

Recept och bild – Nadjaskitchen