Fisk i gräddig purjolökssås

skriv ut
Det här behövs till 4 portioner:
  • 600 g valfri vit fisk
  • salt
  • citronpeppar efter smak
  • 1 tsk rapsolja till stekning
Purjolökssås
  • 1 stor purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • ev 1-2 msk pressad citronsaft
Gör så här:

Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att man börja skala och koka potatisen först.

Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite rapsolja snabbt utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Skär fisken i så att det blir 4 bitar. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. Salta och peppra. Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter.

Servera fisken med kokt potatis och citron att pressa över fisken med.

För er viktväktare: 3SP eller 4 PP per portion om ni använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen