Fish Tacos

skriv ut
Grundreceptet kommer från Amirs kokbok Smart Skräpmat. Några ändringar gjordes under tiden jag lagade maten. Jag uteslöt lime och mango, bytte ut salladen och storlek på bröden. Resultatet blev Fish Tacos på vårt sätt men inspirerad av Amirs. Rätten är snabblagad som tusan och mycket mer mättande än vad man tror. Om ni inte gillar koriander så går det bra att byta ut den mot någon annan ört.

Till 4 portioner behöver du:

  • 1 knippe färsk koriander (ca 1 msk finhackad)
  • 1 dl turkisk yoghurt 10 %
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 gurka
  • 1 dl majskorn
  • 1 riven morot (lite större)
  • 2 salladslökar
  • 600 gram torskfilé
  • 1 msk smör
  • 4 mellanstora tortillabröd
  • Isbergssallad

Kokbok skräpmat Amir

Gör så här:

Finhacka koriandern och blanda med yoghurt till en dressing. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Skär gurkan på hälften och ta bort kärnhuset. Skär gurkan i små tärningar. Skala och finhacka salladslöken fint. Grovriv moroten och strimla salladen.

Skär torsken i grova bitar och stek i smör någon minut på varje sida. Salta och peppra.

Bygg ihop snygga tacos genom att på bröd varva sallad, majs, lök, gurka, fisk och riven morot. Toppa med dressing och njut!

För er viktväktare: totalt 32 eller 30 PP enligt receptet ovan, vilket gör att en portion är 8 SP eller 8 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen