Filé i dragon och senapssås

skriv ut
Till denna rätt kan du använda både fläskfilé eller fläskytterfilé, ta det du föredrar mest. Om du inte gillar dragon så kan du ta bort den och smaksätta såsen med bara lite senap. Förutom paprika så kan du tillsätta andra grönsaker som svamp, purjolök, oliver eller haricotsverts.

Till 4 portioner behöver du:
  • 600 gram filé (fläsk- eller fläskytterfilé)
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 buljongtärning
  • knappt 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk torkad dragon (ca 1-2 msk färsk)
  • 1 röd paprika
  • Salt & peppar
Gör så här:

Putsa och skär filén i bitar och därefter delar du varje bit. Stek filéskivorna i ev. lite matfett. Salta och peppra. Lägg filébitarna åt sidan.

Använd samma stekpanna till såsen. Pudra över vetemjölet och späd med lite grädde. Rör om så att vetemjölet löses upp och blir klumpfri. Häll därefter över all grädde. Smaksätt med buljongtärning, soja, senap, dragon, paprikapulver. Rör om. Häll i hackad röd paprika. Smaka av och krydda eventuellt lite mera med salt och svartpeppar. Låt det få puttra ihop i någon minut och häll sedan i filébitarna. Smaklig spis!

För er viktväktare: en portion är 4 SP eller 5 PP med 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Points för eventuella tillbehör så som ris eller potatis.

Recept – Nadjaskitchen , bild – Marlene Rindå Jikita