Exotisk fruktsallad med kokostopping

skriv ut
Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recept för att göra det. Ta bara frukter som du tycker om och tycker passar ihop, skär i bitar och blanda. Toppa kanske med något sött och servera som den är eller med t.ex. vispad grädde. Här är ingredienserna för det du ser på bilden här ovan.

2 Portioner
  • 1 blodapelsin
  • 1 plommon
  • 1 mango
  • 20 vindruvor
  • ½ färsk ananas
  • 250 gr jordgubbar
  • 2 tsk kokosflingor
Gör så här:

Skala, kärna ur och skär frukten i bitar. Lägg allt i en bunke och blanda ihop alla frukter, eller varva frukten som du tycker blir finast direkt i serveringsglas eller på tallrik. Spara gärna en jordgubbe att toppa med. Strö över kokosflingor.

Garnera eventuellt med en chokladbit och servera med tex vispad grädde, glass eller kesella.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex för kokosen, frukten är noll. Lägg till SP för ev chokladbit, grädde, glass mm.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita