Enkel chicken masala

skriv ut
4-5 Portioner
  • 700-800 gr kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk finkrossade tomater
  • salt
Gör så här:

Finhacka löken. Hetta upp fettet i en stekpanna och ha i garam masalan. Fräs på medelvärme någon minut innan du tillsätter löken. Fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter. Strimla kycklingen och bryn den i stekpannan ett par minuter. Häll över kycklingfräset i en gryta, ha ner gurkmeja, sambal, tomater och soja och låt puttra ihop i ca 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt grädden, blanda om och låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt, vid behov.

Servera med ris och en god sallad.

 

För er Viktväktare: 9 SP Flex för hela grytan om man använder 4%-ig matlagninsgrädde. Lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita