Enkel Butter-chicken

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kycklingfiléer
  • 1 burk (400 gr) finkrossade tomater
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1+1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 100 gr smör
  • 1 dl grädde
  • 1/2-1 dl hackad koriander

 

Gör så här:

I Crockpot Express Multicooker: Ha i tomaterna och alla kryddor utom 1 tsk garam masala och koriander i Crock-Poten. Blanda om ordentligt. Lägg kycklingen ovanpå. Stäng locket och tryckkoka i 15 min. Låt stå i ca 10 minuter innan ångan släpps ut. Öppna locket och ta försiktigt ut kycklingen och lägg dem på en skärbräda. Tärna smöret och ha ner i grytan, tillsätt grädden och resten av garam masalan. Blanda om tills smöret har smält. Skär kycklingen i bitar, lägg tillbaka i grytan och blanda om.

I panna: Lägg alla ingredienser förutom smöret, grädde och koriander i en matberedare och mixa tills allt är finfördelat. Tillsätt grädden och mixa i några sekunder. Marinera kycklingen i såsen i minst 20 minuter i kylskåpet (gärna dagen innan). Stek kycklingen i 1/3 av smöret på medelhög värme i några minuter, tills den får lite färg. Häll i resten av marinaden/såsen och smöret. Låt puttra på medelhög värme i 15 minuter eller tills kycklingen är väl tillagad. Smaka av med eventuellt mer salt.

Servera med ris och strö koriander över efter tycke och smak.

 

För er Viktväktare: 39 SP Flex för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita