Palmer & Co – champagne för alla tillfällen

skriv ut

Palmer & Co champagneToppgarnityret från Champagne Palmer & Co, med direktör Rémi Vervier och exportchef Raymond Ringeval i täten, var nyligen i Stockholm för att visa upp sina ädla drycker. I deras bagage fanns Palmer Blanc de Blancs 2011 samt den nya årgången på magnum, Palmer Blanc de Blancs 2005 och de äldre årgångarna 1995 och 1985.

Karaktäristiskt för Palmer & Co´s Blanc de Blancs är att druvorna kommer från området Montagne de Reims i Champagne vilket ger en kraftigare struktur till den eleganta och friska smaken. Champagne Palmer Blanc de Blancs 2011 är en av Systembolagets mest prisvärda kvalitetschampagner.

Bakom Champagne Palmer & Co står ett kooperativ med flera hundra vinodlare som skapar champagne av toppkvalitet till ett bra pris. Champagnen har stor framgång i Sverige och var bland annat det varumärke som hade flest produkter med på Allt om Vins prestigefulla lista över ”Årets bästa champagne 2015”.

Oavsett vilken du väljer av alla de sorter som finns, så är det en god och prisvärd champagne som du kan öppna direkt eller med fördel lagra några år.

Palmer & Co Blanc de Blancs 2011

Palmer & Co Blanc de Blancs 2011 är gjord på hundra procent chardonnay. En torr, nyanserad och elegant champagne, med frisk doft av äpple och med inslag av nötchoklad, brioche, citrus och mineral. Smaken är fyllig med frisk smak av äpplen och citrus i eftersmak. En elegant champagne som passar som aperitif, till fisk och skaldjur även i litet smakrikare anrättningar.

Artikelnr: 7553

Pris: 339 kr

Palmer & Co Brut Réserve

Palmer & Co Brut Réserve har fina toner av rostat bröd och smör kompletterar den pigga syran med citrus och mineraler. Torr, nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, citrus, kex och nötter. Serveras vid cirka 8°C som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur. Strålande champagne till ett bra pris. Passat som aperitif, till fisk och skaldjur.

Artikelnr: 7372

Pris: 259 kr

Finns även som halvflaska (164 kr) samt magnum (629 kr).

Palmer & Co Vintage 2008

Årgångschampagne i superårgången 2008. Brödig ton, mogna citrustoner och fin syra. 2008 & 2002 är några av de bästa åren i champagne i modern tid. Otrolig chans att komma över dessa. Torr, påtagligt frisk, nyanserad smak med inslag av gröna äpplen, nougat, ljust bröd och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Artikelnr: 7867

Pris: 329 kr

Finns även som magnum, årgång 2002 (829 kr).

Amazon de Palmer Brut

Amazon de Palmer Brut är en storartad champagne där man blandat druvor från 95, 96, 97, 98 och 99. Doften är blommig, nötig och med frisk fruktighet, inslag av äpple och torkad frukt, fläder och örter. Elegant balanserad smak, djupt fruktig med blommiga och nötiga toner med inslag av citrus. Högklassig champagne med perfekt balanserad smakrikedom och friskhet. Passar som aperitif och till eleganta rätter av fisk och skaldjur.

Amazone lagras hela 10 år i Palmers källare innan den släpps till försäljning. Storartad champagne nu men kan sparas ytterligare minst 10 år.

Artikelnr: 82267

Pris: 599 kr

Palmer & Co Rosé Brut, självklart finns även en rosa champagne för alldeles särskilda tillfällen! Doften är finstämd, mycket frisk och bärfruktig med anings kryddig ton, inslag av jordgubb och röda vinbär. Delikat smak, balanserat frisk och torr i rund och fyllig stil, utmärkt bärfruktig med jordgubb som dominerande inslag. Passar som aperitif eller naturella skaldjur och finstämda fiskrätter.

Artikelnr: 82260

Pris: 329 kr

Bild och text – Marlene Rindå Jikita