Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Internationella Gin & Tonic-dagen firas 9 april

skriv ut
Gillar du Gin & Tonic? Då måste du fira Gin & Tonic-dagen som äger rum på måndag! Varför inte bjuda in dina vänner redan till helgen och bjud på en perfekt blandad Gin & Tonic eller en läskande sorbet.

En perfekt Gin & Tonic

• 6 cl Hendrick’s Gin
• 12 cl tonic water*
• Gurkskivor
• Is

Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick’s Gin.
Häll i tonic samt dekorera med gurkskivor.

* Tips på tre bra tonics: Fentimans Tonic Water, Fever-tree Aromatic Tonic Water,
Schweppes Tonic Water.

 

GT-sill

• 1 dl ättika 12 %
• 2 dl rårörsocker
• 2,5 dl vatten
• 8 cl Hendrick’s Gin
• 20 st späda granskott (kan uteslutas)
• 3 st lagerblad
• 10 st gröna enbär
• 10 st skivor grillad gurka, delade
• 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
• 1 st silverlök, skivad
• 2 burkar urvattnade sillfiléer

Gör så här:
Börja med att koka upp enbär. Låt svalna.
Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
Grilla sillen både på skinnsidan och köttsidan tills den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk. Rör ner Hendrick’s i ättikslagen och häll över sillen.

Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.

 

Läskande Hendrick´s-sorbet

• 1 300 g gurka
• 4 dl socker
• 4 dl vatten
• 1,45 dl citronsaft
• 14 cl Hendrick’s Gin

Gör så här:
Skala gurkan och mixa den till en puré. Koka vatten och socker till ett sockerlag och låt svalna. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén. Tillsätt Hendrick’s gin.
Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn).
Servera i iskalla glas med gurka eller rosenblad.

 

Recept och bild – Hendrick’s Gin

Visited 9 times, 1 visit(s) today