Du i Fokus
Dryck

Cheesecake i glas med GT-gelé

skriv ut
4 personer
  • 300 g naturell färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk florsocker
  • 1 ½ tsk fint rivet citronskal
  • 8 digestivekex
  • 4 citronskivor

GT-gelé

  • 3 gelatinblad
  • ½ dl pressad citron
  • 2 msk socker
  • ½ dl Hendrick’s Gin
  • 1¼ dl tonic
Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Plasta in en liten form med kanter. Koka upp citronsaften tillsammans med sockret och ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i citronsaften. Rör i Hendrick´s Gin samt tonic och häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl i minst en timme. Lyft ur gelén ur formen och skär den i tärningar.

Vispa ihop cream cheese, gräddfil, florsocker och citronskal. Krossa kexen och fördela hälften i fyra glas. Klicka eller spritsa i hälften av ostkrämen. Lägg ett lager kexsmulor ovanpå och ös på med den sista krämen. Sätt i en citronskiva och toppa med gelétärningar.

 

Recept och bild – Eleonora von Essen, Hendricks Gin och Björn Tesch

 

Visited 24 times, 1 visit(s) today