Dragon-, Körvel-, Gräslök och Persiljeomelett

skriv ut
2 portioner
  • 6 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk hackad Dragon
  • 2 msk hackad Gräslök
  • 2 msk hackad Bladpersilja
  • 2 msk hackad Körvel
  • 25 g smör
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

 

Gör så här:

Vispa äggen lätt med vattnet i en skål. Rör ner örterna. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten. Dra försiktigt med en stekspade mot botten i pannan så att all lös smet rinner ner. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt kanterna. Krydda med salt och peppar och dekorera med lite örter. Servera omeletten med en god grönsallad.

Både Körvel och Dragon har en lätt ton av lakrits och anis som passar perfekt ihop med ägg och potatis.

 

För er Viktväktare: 2 SP Flex per portion om man istället för smör tar 1 msk smör & rapsolja.

 

Recept och bild – Svegro