Currypilaff med kyckling

skriv ut
Gillar du curry? Ja då ska du absolut testa detta recept. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket. Lättlagat men ändå så gott. Servera måltiden med grönsaker i olika färger, man äter med ögat också.

Till 4 portioner behöver du:
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk koncentrerad kycklingfond)
  • 500 g kycklingfilé
  • Salt & peppar
Gör så här:

Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med curry i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt riset och buljongen (vatten o fond). Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta. Under tiden skär du kycklingen i bitar och steker upp den. Salta och peppra kycklingen. När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stekta kycklingen i en stor skål.

Servera gärna med lite haricotsverts (eller sockerärter)

För er viktväktare: 10 SP eller 11 PP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen