Citronkyckling

skriv ut
Här är ytterligare ett recept ur Jessica Frejs kokbok Fest på 30 minuter!

Citronkyckling

6 portioner

750 gr kycklingfiléer

salt

50 gr smör att steka i

saft och rivet skal från 3 citroner

2 hönsbuljongtärningar

6 dl creme fraiche

3 dl vatten

3 msk soja

3 msk honung

1 msk majsstärkelse

1 kruka färsk persilja

1 kruka färsk basilika

450 gr färsk tagliatelle

 

Gör så här:

Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen på längden i tre delar. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i smöret så den får fin färg. Välj en stekpanna med höga kanter, så du får plats med såsen.

Vispa ihop citronskal, smulade hönsbuljongtärningar, creme fraiche, vatten, soja, honung och majsstärkelse i en skål och häll sedan blandningen över kycklingen i pannan. låt det koka ihop i ca tio minuter.

Finhacka persiljan. Tillsätt den pressade citronen i såsen. låt det bli varmt och smaka av. Såsen ska ha en tydlig citronsmak, men om du tycker det är för syrligt kan du smaka av med lite mer honung och salt. Plocka upp kycklingen, blanda pastan med såsen och lägg sedan kycklingen ovanpå och strö över persiljan och basilikan.

Servera med en sallad.

För  er Viktväktare: 13 SP per portion (inklusive pastan) om man använder 1 msk flytande margarin istället för smöret, 3,5%-ig turkisk yogurt istället för creme fraiche. Om ni tycker att såsen är för tunn, red den med en eller två extra matskedar majsstärkelse utblandat i en gnutta vatten (kostar inget extra då en portion egentligen är 12,5 SP).

 

Recept – Jessica Frej, bild – Marlene Rindå Jikita