Chili con carne

skriv ut
Jag har skrivit att receptet är till 4-6 portioner. Det beror helt på hur det serveras, om du äter den utan tillbehör så är det fyra portioner och äter du den med ris så räcker den till 6 portioner. Det går jättebra att ta till matlåda dagen efter eller frysa in.

Till 4 portioner behöver du:

  • 400 gram nötfärs (10 %)
  • 1 tsk olja
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 400 gram krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
  • 1 msk spiskummin
  • 1/2 msk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 gram kokta vita bönor
  • 1 dl majskorn
Gör så här:

Skala och hacka lök. Skala och finriv moroten. Skär paprikan i små tärningar.

Fräs lök någon minut i oljan i en stor panna eller kastrull. Lägg sedan till morot och färs. Fräs tills färsen blir klar och lägg sedan till tomatkross, vatten, alla kryddor och pressa i vitlöken. Låt koka i cirka 15 minuter.

Lägg till majs och vita bönor. Låt koka ytterligare 15 minuter.

Servera som den är med lite nachos eller kokt ris till. Glöm inte grönsakerna bredvid! Vitkål är extra gott till köttfärs

 

För er viktväktare: Totalt enligt receptet så är det 34 SP/21 SP Flex eller 31 PP. Lägg till SP för ev tillbehör.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen