Chicken a la king

skriv ut
Detta är en mycket snabb och lättlagad rätt som passar både till vardags och vid bjudningar. Om du använder dig av färdiggrillad kyckling så går det lite snabbare men det blir magrare med kycklingfiléer. Jag har haft med paprika och gröna ärter i denna rätt men lägg gärna till lite tärnad morot också så blir den ännu mera färggrannare.

Till 4 portioner behöver du:

  • 1 liten färdiggrillad kyckling (utan skinn) eller 4 kycklingfiléer
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 msk kycklingfond + 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl gröna ärter
Gör så här:

Befria kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och lök i rapsoljan tills löken är mjuk och glansig. Om du använder dig av kycklingfilé så fräser du den tillsammans med svampen och löken. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och matlagningsgrädde. Låt koka upp under omrörning i några minuter. Smaka av med tomatpuré, soja, salt och peppar. Tillsätt till sist kycklingen och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Servera gärna kokt ris till.

För er viktväktare: 5 SP/portion om man använder kycklingfiléer och 4% matlagningsgrädde. 7 SP/portion om man använder färdigrillad kyckling (utan skinn) istället för kycklingfiléer. Lägg till SP för ris.

Recept och bild – Nadjaskitchen