Champinjoner med ostfyllning

skriv ut
4 portioner
  • 20 stora champinjoner
  • 1 stor röd lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller flytande margarin
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl riven ost (gärna lagrad)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Ta försiktigt bort foten från champinjonen utan att ta sönder ”hatten” på svampen. Lägg ”hattarna” åt sidan. Tärna fötterna fint, ha ner dessa i en kastrull med hög värme. Fräs dem tills de börjar ”gnissla”. Finhacka löken och pressa vitlöken. Tillsätt fettet, löken och vitlöken till svampfräset i pannan. Fräs ca 5 minuter. Salta och peppra, ganska mycket salt behövs.

Dra av svamphacket från plattan och blanda ner persiljan och den rivna osten. Blanda ordentligt så osten fastnar på så mycket som möjligt. Fördela jämt över champinjonerna, se till att få med hela blandningen (både ost och svamp).

Grilla tills svampen får en fin färg.

Går också att tillaga i ugn, ca 200 grader i ca 10 minuter eller tills de får en fin färg.

Servera till något gott från grillen!

 

För er Viktväktare: 8 SP Flex om man använder 12%-ig riven ost och flytande margarin.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita