Carbonara med spenat och lax

skriv ut
4 Portioner
  • 300-400  gr laxfilé
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 1 dl vitt vin
  • 200 gr bladspenat
  • 4 ägg (gulorna)
  • salt
  • peppar
  • parmesan
Gör så här:

Strimla laxen fint. Hacka den röda löken, skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i oljan. När löken blivit glansig tillsätts vinet, låt detta reducera 3-4 minuter. Ha i laxen, blanda om och låt det fräsa tillsammans någon minut. Stäng av plattan med låt pannan stå kvar. Blanda ner spenaten i omgångar och låt den värmas ihop med det andra. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta, en rå äggula och parmesan – som på bilden.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex per portion om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita