Cannelloni med spenat och keso

skriv ut
En god vegetarisk rätt som är enkel att göra sitter väl hel rätt så här efter midsommar.

Till 4 portioner behöver du
  • 250 g färska lasagneplattor (ca 12 st)
Tomatsås:
  • 500 g passerad/krossade tomater
  • 3 krm salt
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2-1 dl vatten
  • 2 msk riven ost (17%)
Fyllning:
  • ca 400 g fryst hackad spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm mald muskotnöt
  • 500 g keso
Gör så här:

Börja med fyllningen. Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in. Blanda salt, kryddor och keso. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem.

Häll tomaterna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) och blanda i salt och kryddor. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra. Skölj ur tomatburken/tetra med vattnet och häll över rullarna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen (225 grader) 10–15 minuter.

Servera Cannellonin tillsammans med en god grönsallad.

Vill man ha lite extra protein går det bra att servera rökt italiensk skinka eller kassler till.

För er viktväktare: 8 SP eller 8 PP per portion om du använder 4 % keso (7 SP eller 7 PP per portion vid 1,5 % keso)

.

Recept och bild – Nadjaskitchen