Broccolipizza

skriv ut
3 portioner

Botten:
  • 2 broccolistånd
  • 2 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk olja att smörja bakplåtspappret med

 

Topping:
  • 200 gr pizzasås (elller 2 dl ketchup)
  • 150 gr strimlad skinka
  • skivade champinjoner
  • 2 dl riven ost
  • oregano

 

Gör så här:

Mixa broccolin i en matberedare med kniv och finfördela den så fint det går.

Koka upp vatten och lägg ner broccolin att koka i ca 2 minuter. Häll av vattnet och tryck ut all vätska. Låt svalna och blanda med resterande ingredienser till en deg.

Smörj ett bakplåtspapper och bred ut degen till en pizza ca 1 1/2 cm tjock. Grädda i 200 grader ca 15 minuter tills den är ljusbrun och krispig.

Ta ut den från ugnen och bred på pizzasås, skinka, champinjoner och ost. Strö över oreagano. Grädda ytterligare ca 12 minuter.

 

För er Viktväktare: 25 SP för hela pizzan om man använder 12%-ig ost och ketchup (med mindre socker och salt). 14 SP om man gör egen tomatsås på passerade tomater och kryddor som i blomkålspizzan.

 

Recepet – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita