Vita pepparkaksbollar

skriv ut
Inför tredje advent så kanske dessa fina pepparkaksbollar kan vara något för dig. Pepparkaksbollar som är doppade i härlig vit choklad. De är mycket snabba och enkla att göra. Tyvärr så är jag inte alls så nöjd med bilderna, ljuset är totalt fel, men så kan det bli ibland när man har bråttom. Hoppas ni i alla fall får en fin tredje advent!

Till cirka 20 lite mindre bollar så behöver du:
  • 75 g pepparkakor
  • 100 g mandelmassa
  • ca 40 g mjukt smör
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 200 g vit choklad
  • en extra krossad pepparkaka till garnering
Gör så här:

Krossa pepparkakorna i en mortel. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna. smör och pepparkakskryddan. Rulla till lite mindre runda bollar och lägg på bakplåtspapper.

Hacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på bakpapperet. Strö över lite av den krossade pepparkakan och låt det stelna. Pralinerna kan förvaras i rumstemperatur, men jag tyckte de nästan var godare kalla…precis som chokladbollar och havrebollar.

Till er Viktväktare: en boll är 6 SP eller 3 PP vid 20 stycken totalt.

Recept och bild – Nadjaskitchen