Rabarberpaj med en twist

skriv ut
6-8 portioner

Fyllning:

  • 500 gr rabarber
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk kakao
  • 1 citron (skalet)

Pajsmul

  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 125 gr flytande margarin
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tvätta och skär rabarbern i skivor, lägg dessa i en pajform. Strö över socker, kanel, kakao, majsstärkelse och rivet citronskal. Ställ åt sidan.

Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret och arbeta ner detta i de torra ingredienserna. ”Klicka” ut över rabarbern, jämt fördelat och grädda i ugn ca 20 min.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

 

För er Viktväktare: 72 SP Flex

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita