Rabarberkaka

skriv ut
Botten:
  • 1 ägg + 2 gulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 125 g smält smör
  • 2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Mellanlager:
  • 3-5 hg rabarber
  • 2-3 dl socker (beroebde på hur mycket rabarber du väljer att ta)
  • 1 dl vatten
Marängtäcke:
  • 2 äggvitor (de som blev över från gulorna du använde till botten)
  • 1 dl socker
Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till botten. Grädda i smord och bröad form i 175 grader, 30 min. Medan botten står i ugnen kokar du ihop rabarber, socker och vatten tills rabarbern är mjuk och ställer sedan undan blandningen för att svalna. Vispa ihop marängen. Lägg rabarberblandningen över kakan, bred marängen över alltsammans och ställ in i ugnen igen i några minuter tills den fått en fin färg.

Servera med lättvispad grädde eller glass.

För er viktväktare: hela kakan blir 184 SP eller 98 PP.

Recept och bild – Annelie Niehoff