Lyxig kladdkaka med After Eight

skriv ut
Kaka:
  • 100 g smör
  • 100 g (12 rutor) mintchoklad (after eight)
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
Glassyr:
  • 150 g (18 rutor) mintchoklad (after eight)
Gör så här:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut kakan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

Servera gärna med en klick vispad grädde.

För er viktväktare: 159SP eller 91 PP för hela satsen. Om ni skippar glasyren så blir hela satsen 125 SP eller 73 PP. Lägg till Points för fett och ströbröd för formen.

Recept och bild – Annelie Niehoff