Kladdkakemuffins

skriv ut
Detta behöver du till cirka 15 stycken kladdiga muffins:
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg muffinsformar på en plåt eller helst i muffinsbleck. Smält matfettet och låt den svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Se till att kakaon inte lämnar några klumpar. Tillsätt sedan detta i äggsmeten och till sist även matfettet.

Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 – 12 minuter så blir de kladdiga och supergoa!

För er Viktväktare: 7 SP per muffins, totalt 112 SP för hela satsen (5 SP per styck, 55 för hela satsen, om man tar sötningsmedel istället för socker) eller 4 PP per muffins, totalt 64 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen