Kanelsockerkaka – Kanelbullens Dag

skriv ut
8-10 bitar
  • 3 msk + 1 tsk smör och rapsolja
  • 2 tsk kanel
  • 2 krm kardemumma
  • 250 gr grekisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (20 cm) med 1 tsk av fettet.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kanel, kardemumma, socker, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda yoghurten med det flytande margarinet i en annan skål. Vänd ner yoghurtblandningen i äggsmeten försiktigt. Gör sedan likadant med de torra ingredienserna.

Häll smeten i formen, strö över lite extra kanel och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

 

För er Viktväktare: 25 SP Flex för hela satsen om man använder 1 dl sötströ ist för 1,5 dl strösocker (det blir för sött med hela mängden) och Larsas Fettfria Grekiska Yoghurt.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita