Jordgubbstriffle med mandel och kokos

skriv ut
Har ni någonsin gjort en Triffle? Detta är sååå gott! Triffle är en vanlig lager på lager tårtdessert i England. Vanligtvis så använder man sig av sockerkaka, bär och grädde. Här används en så kallad glasskräm som gör det hela så mycket godare. Använd gärna en skål av glas så att man kan se lagren. Det blir en fröjd för ögat. Det är bra om man gör denna efterrätt lite innan så att den hinner dra åt sig alla smaker. Perfekt till midsommar, som man kan förbereda någon dag i förväg.

Till fyra-sex portioner behöver du:

  • 400 g jordgubbar
  • 150 g sockerkaka
  • 50 g mandelspån
  • 5 tsk kokosflingor

Glasskräm:

  • 2 dl mjölk
  • 5 msk marsanpulver
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

Börja med att rosta mandelspånen och kokosflingorna lätt i en torr stekpanna. På så sätt får de lite mera smak. Akta så att de inte bränns vid. Sätt åt sidan för att svalna på hushållspapper.

Gör nu glasskrämen: Vispa ihop mjölk och marsanpulvret. Ställ det kallt medan du vispar upp grädden. Blanda sedan grädden med vaniljkrämen och ställ kallt igen.

Smula sockerkakan och skiva jordgubbarna. Varva nu sockerkaka, glasskräm, jordgubbar och strö sedan över med mandelspån och kokos. Fortsätt så tills du fullt skålen med helt, avsluta med mandelspån och kokos. Ställ det kallt tills det är dags för servering.

För er viktväktare: Hela satsen är 69 SP eller 48 PP om du använder mellanmjölk och 27% grädde. Delat på 6 portioner är en portion 12 SP eller 8 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen