Jordgubbspaj med vit choklad

skriv ut
Gott, snabbt och mycket enkel, så kan denna paj beskrivas. Du har en paj på bordet inom en halvtimme. Det går att använda frysta jordgubbar, men blanda dem då ed cirka 2 msk potatismjöl så slöpper de mindre vätska. Jordgubbarna kan bytas ut mot andra bär också eller blandas.

Till 4 – 6 portioner behöver du:
  • 125 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 gram vit choklad
  • 1 liter jordgubbar
  • ev 1-2 msk potatismjöl
Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en gryning massa. Smörj en ugnsfast form och lägg i jordgubbarna, skär dem eventuellt i mindre bitar. Smula sedan över mjölblandningen och strö över chokladknapparna. Låt pajen gräddas i ugnen (225 grader) cirka 15 minuter.

Servera gärna mjukrörd vaniljglass eller vaniljsås till.

För er viktväktare: totalt 94 SP eller 57 PP inkl potatismjölen. Vid 6 bitar så är en bit 16 SP eller 9 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen