Fröknäcke

skriv ut
Till en mindre plåt behöver du:

  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl solrosfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 3 krm salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk anisfrön
  • samt 1 msk linfrö och 2 msk solrosfrön till topping
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda ihop alla torra ingredienser med kokande vatten och rapsolja. Låt det svälla i cirka 10 minuter.

Häll ut smeten på plåten och klappa ut det till en rektangel med blöta och fuktiga händer. Du kan även lägga på ett bakplåtspapper och på så sätt fördela ut smeten jämnt över plåten och ta sedan bort papperet. Strö över linfrö och solrosfrö som topping, tryck till lite. Grädda i ugn i 40 minuter, låt svalna på galler. Bryt brödet i bitar.

För er viktväktare: totalt är hela recept 38 SP. Dela det med antalet bitar du bryter det i, exempelvis vid 15 bitar = 3 SP per bit.

Recept och bild – Nadjaskitchen