Chokladsnittar med kokos

skriv ut
Detta recept på chokladsnittar är lite annorlunda från de klassiska och kombinationen av choklad och kokos är aldrig fel. De är lättbakade och går snabbt att göra så passa på och gör dem redan idag!

Till cirka 30 stycken snittar behöver du:

Chokladsnittar:
  • 100 g mjukt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
Garnering:
  • 30 gram mörk choklad
  • ca 2 msk kokos
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten.

Rulla ut till tre längder och lägg på plåt med bakpapper. Platta till. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Skär i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna.

Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna. Strö på kokos. Låt stelna.

För er viktväktare: Hela satsen är 50 pp och får du ut minst 25 bitar så är en kaka 3 SP eller 2 PP per styck. Får du ut fler än 33 så kan du ta två kakor för 5 SP eller 3 PP

Recept och bild – Nadjaskitchen