Arraksbollar

skriv ut
Enkelt och gott till helgmyset eller dessertbuffén. Storleken på bollarna och styrkan på arrakssmaken bestämmer man själv. Allt efter smak och tycke.

Ingredienser till 15-20 stycken
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 msk kakao
  • 3 dl sockerkakssmulor (180 g)
  • arraksarom eller punsch efter smak (1 tsk)
  • chokladströssel till garnering
Gör så här:

Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst. Tillsätt sockerkaksmulorna och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arrak eller punsch. Ställ smeten kallt en stund. Forma smeten till små runda bollar. Rulla dem i chokladströssel (alternativt lakritsströssel). Lägg bollarna i små formar och låt dem stå en stund i kylskåp innan de serveras.

För er viktväktare: hela satsen är 83 SP om man använder smör och 72 SP om man använder smör- och rapsolja.

Recept och bild – Nadjaskitchen