Äggwraps med räkor, stenbitsrom och gurkkräm

skriv ut
4 Stycken
  • 300 g skalade räkor
  • 8 ägg
  • 1 knippe koriander
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 glas caviar/stenbitsrom, svart
  • salt och peppar
Gör så här:

Värm lite olja i ett stekjärn. Knäck 2 ägg direkt i stekpannan och rör runt lätt så att äggulor och äggvitor blandas. Sänk värmen, vänta ca 2 minuter och vänd äggpannkakan.

Smaksätt med salt och peppar och lägg upp dem på en skärbräd. Gör om det tills du har 4 äggpannkakor.

Fördela räkor och hackad färsk koriander på varje pannkaka (spara 1 msk hackad koriander). Rulla äggkakorna och lägg dem försiktigt i 2.

Vispa samman yoghurt med salt och peppar samt den resterande koriandern. Skala och skär gurkan i små stavar och blanda samman med yoghurt (spara lite av gurkan till garnering). Servera gurkblandningen i en liten skål till äggwrapsen.

Lägg stenbitsrom på äggpannkakorna och garnera med färsk körvel eller andra färska kryddörter och gurkstavar.

 

För er Viktväktare: 1 SP Flex per wraps om man steker i 1 tsk fett, använder Larsas fettfria grakiska yoghurt och har 1 msk caviar.

 

Recept & bild –  Royal Greenland