Äggmuffins

skriv ut
Tänk er omelett i muffinsform, fyllningen kan man variera hur man själv vill ha det. Jag har valt att ha skinka, purjolök och paprika istället för gul lök, skinka och cocktailtomater som det är i originalreceptet. Dessa äggmuffins passar till frukost, mellanmål och buffébordet.

Till 12 stycken behöver du:
  • 1 liten röd paprika
  • 15 skivor rökt skinka
  • 1 bit purjolök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 9 normalstora ägg
  • 1 1/2 dl vatten
  • salt och peppar efter smak
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Tärna paprika, skinkan och purjolöken i små bitar. Fräs allt i margarinet tills paprikan mjuknar.

Placera ut 12 muffinsformar på en plåt. Använd gärna en muffinsform som stöd om du har det. Fördela skinkfräset i formarna. Vispa upp ägg och vatten, krydda med salt och peppar. Fördela smeten i muffinsformarna.

Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och muffinsarna har fått färg. Servera gärna med en sallad.

För er viktväktare: 2 SP eller 2 PP per muffin eller mättande dag

Recept och bild – Nadjaskitchen